Buitenland

Brits goedvolk viert Love a Muslim Day

03-04-2018 18:47

Foto: moslims nemen deel aan de ‘Love the Western Democracy Day’ waarin de liefde voor de vrije meningsuiting wordt gevierd.

 

In zeker zes Britse steden staan dinsdag zogeheten Love a Muslim Day-evenementen gepland. De solidariteitsacties zijn een reactie op anti-islamitische brieven die vorige maand werden gestuurd naar islamitische ondernemers en vier parlementsleden, schrijft de Britse pro-islamitische linkse krant The Guardian.

In de anonieme brieven werd 3 april uitgeroepen tot Punish a Muslim Day (‘Straf een Moslim-dag’). De schrijver van de brieven suggereerde dat mensen punten kunnen winnen als ze bijvoorbeeld een hoofddoek van een hoofd aftrekken of een moslim in elkaar slaan.

Als protest tegen de brief organiseren Britten in onder meer Nottingham, Leeds en Sheffield demonstraties en culturele evenementen onder de naam Love a Muslim Day (‘Heb een Moslim Lief Dag’). De naam vindt zijn oorsprong in een tegenbrief van de pro-islamitische ‘liefdadigheidsorganisatie’ Muslim Engagement and Development. In die brief staat dat op 3 april punten te verdienen zijn door te glimlachen tegen een moslim of een weekendje weg te gaan met een islamitische collega.

Anp/TPO