Buitenland

Vrouw schiet 3 mensen neer bij hoofdkantoor Youtube

03-04-2018 22:48

Een onbekende vrouw heeft ten minste drie mensen neergeschoten bij het hoofdkantoor van YouTube, alvorens zichzelf van het leven te beroven. Dit heeft de politie in San Bruno, Californië, bekendgemaakt. Volgens de eerste berichten zou het gaan om een geval waarbij een conflict in de relationele sfeer speelt. De vrouw zou haar vriend op het oog hebben gehad.

De politie reageerde dinsdagmiddag lokale tijd op een melding over een schietpartij op het terrein van het bedrijf. Op televisiebeelden was te zien dat medewerkers van YouTube met hun handen in de lucht het hoofdkantoor verlieten.

De slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. De toestand van een van hen, een 36-jarige man, is kritiek.

Evacuaties

Een medewerker van het bedrijf schreef op Twitter dat hij zich met collega’s had gebarricadeerd in een ruimte. Later twitterde hij: “Veilig. Ben geëvacueerd en nu buiten.” De politie heeft mensen opgeroepen uit de buurt te blijven van het adres waar het bedrijf is gevestigd.

Op televisiebeelden was te zien dat medewerkers van het bedrijf met hun handen in de lucht het gebouw verlaten. De lokale zender KCBS bericht dat vermoedelijk is geschoten bij een café op het terrein van het bedrijf. Mensen in de omgeving zeggen schoten te hebben gehoord.

(ANP)