TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Reformatorisch Dagblad voert ‘goed gesprek’ met zoenposter-activist

Meer aandacht in reformatorische kring voor homo's en lesbiennes die uit kast willen komen

Een advertentie in het Reformatorisch Dagblad (RD) met zoenende mannen is een brug te ver, maar mogelijk komt er iets anders voor in de plaats dat voor de krant en zijn lezers acceptabel is. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen activist Jasper Klapwijk en twee vertegenwoordigers van de krant. Aanleiding was een crowdfundingsactie van Klapwijk om zo’n advertentie in het RD te krijgen. De krant voelde daar niet zo voor, maar bood wel aan in gesprek te gaan.

 

”Het was een goed gesprek, waarin we allebei onze positie hebben uitgelegd. Tijdens het gesprek bleek al dat we het niet eens zullen worden, maar dat we wel een gedeeld belang hebben: dat er binnen de reformatorische gezindte meer aandacht moet zijn voor homo’s en lesbiennes die uit de kast willen komen.”

 

In welke vorm dat in het RD zou kunnen, is onderwerp van een volgende ontmoeting. Een datum daarvoor is nog niet bekend.

De actie van Klapwijk was weer een reactie op een flyer die bij de krant zat van een christelijke stichting tegen een ‘onsmakelijke reclame’ van SuitSupply, waarin ook twee zoenende mannen te zien waren.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.