Binnenland

Reformatorisch Dagblad voert ‘goed gesprek’ met zoenposter-activist

04-04-2018 13:24

Een advertentie in het Reformatorisch Dagblad (RD) met zoenende mannen is een brug te ver, maar mogelijk komt er iets anders voor in de plaats dat voor de krant en zijn lezers acceptabel is. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen activist Jasper Klapwijk en twee vertegenwoordigers van de krant. Aanleiding was een crowdfundingsactie van Klapwijk om zo’n advertentie in het RD te krijgen. De krant voelde daar niet zo voor, maar bood wel aan in gesprek te gaan.

 

”Het was een goed gesprek, waarin we allebei onze positie hebben uitgelegd. Tijdens het gesprek bleek al dat we het niet eens zullen worden, maar dat we wel een gedeeld belang hebben: dat er binnen de reformatorische gezindte meer aandacht moet zijn voor homo’s en lesbiennes die uit de kast willen komen.”

 

In welke vorm dat in het RD zou kunnen, is onderwerp van een volgende ontmoeting. Een datum daarvoor is nog niet bekend.

De actie van Klapwijk was weer een reactie op een flyer die bij de krant zat van een christelijke stichting tegen een ‘onsmakelijke reclame’ van SuitSupply, waarin ook twee zoenende mannen te zien waren.

(ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens