TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Terreurrapper Marouane Boulahyani bij verstek veroordeeld tot zes jaar gevangenis

Jihadsinger-songwriter van 'Ik kom ooit terug' nog steeds niet terug in Nederland

Syriëganger Marouane Boulahyani (23) moet als hij terugkomt naar Nederland zes jaar de gevangenis in voor deelname aan een terroristische organisatie. De rechtbank in Rotterdam heeft hem bij verstek veroordeeld tot die celstraf.

B. heeft zich eind 2013 aangesloten bij Islamitische Staat (ISIS). Hij kreeg enige bekendheid in Nederland toen hij vorig jaar vanuit Syrië een rapnummer stuurde naar Crimesite, een website over misdaadnieuws. De titel was ‘Ik kom ooit terug’. Als hij uitvoering geeft aan die tekst, moet hij van de rechter direct worden opgepakt.

Dat de man uitreisde toen nog minder bekend was over de wreedheden van ISIS, is geen verzachtende omstandigheid. “Ook daarvoor was ISIS verantwoordelijk voor gewelddadige incidenten”, aldus de rechtbank. Het feit dat ISIS talloze aanslagen heeft gepleegd en burgers met grof geweld heeft geëxecuteerd was reden voor strafverzwaring.

Boulahyani zou zich ophouden bij de Turkse grens met Syrië.

Lees ook

Uit de dood herrezen jihadrapper: Dankzij Annabel Nanninga, Jan Dijkgraaf en Harald Doornbos sta ik 1-0 achter in de rechtbank

ANP/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.