Binnenland

Terreurrapper Marouane Boulahyani bij verstek veroordeeld tot zes jaar gevangenis

04-04-2018 15:18

Syriëganger Marouane Boulahyani (23) moet als hij terugkomt naar Nederland zes jaar de gevangenis in voor deelname aan een terroristische organisatie. De rechtbank in Rotterdam heeft hem bij verstek veroordeeld tot die celstraf.

B. heeft zich eind 2013 aangesloten bij Islamitische Staat (ISIS). Hij kreeg enige bekendheid in Nederland toen hij vorig jaar vanuit Syrië een rapnummer stuurde naar Crimesite, een website over misdaadnieuws. De titel was ‘Ik kom ooit terug’. Als hij uitvoering geeft aan die tekst, moet hij van de rechter direct worden opgepakt.

Dat de man uitreisde toen nog minder bekend was over de wreedheden van ISIS, is geen verzachtende omstandigheid. “Ook daarvoor was ISIS verantwoordelijk voor gewelddadige incidenten”, aldus de rechtbank. Het feit dat ISIS talloze aanslagen heeft gepleegd en burgers met grof geweld heeft geëxecuteerd was reden voor strafverzwaring.

Boulahyani zou zich ophouden bij de Turkse grens met Syrië.

Lees ook

Uit de dood herrezen jihadrapper: Dankzij Annabel Nanninga, Jan Dijkgraaf en Harald Doornbos sta ik 1-0 achter in de rechtbank

ANP/TPO