TPOok!

 
Weten & Tech

Vegan bodybuilder Nasim Najafi Aghdam was boos op ‘filteren’ door YouTube

'Ik word gefilterd en gediscrimineerd op YouTube'

De vrouw die gisteren drie mensen neerschoot op de campus van YouTube was boos op het bedrijf. Ze is een ‘vegan bodybuilder’ die videos op YouTube plaatst, ze zou boos zijn geweest op het ‘filteren’ van haar videos door het bedrijf, zo melden Amerikaanse media. Daardoor zou de 38-jarige Nasim Najafi Aghdam naar eigen zeggen niet meer volgers krijgen op haar kanaal. Eerder werd gedacht dat de schietpartij om een conflict in de relationele sfeer zou gaan, en een van de geraakte mannen wellicht haar vriend was.

Aghdam, die een reeks filmpjes op het videoplatform plaatste, was ook boos op de gevolgen van de ‘adpocalypse’ van het bedrijf dat in handen is van Google. “Ik word gediscrimineerd en gefilterd op YouTube, en ik ben niet de enige”, zegt ze in een van haar videos. “Mijn oude videos die veel views kregen, krijgen nu geen views meer. Dat komt omdat ik weggefilterd word.”

De vrouw overleed uiteindelijk nadat ze zichzelf had neergeschoten. “Ze klaagde steeds dat YouTube haar leven had verwoest”, zo zou haar broer tegenover een krant hebben verklaard.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.