Buitenland

Polizei voorkomt islamitische terreuraanslag tijdens halve marathon Berlijn

08-04-2018 16:29

De politie in Berlijn meldt dat zij een aanslag bij de halve marathon verijdeld hebben. Een man zou met een mes hebben willen insteken op de deelnemers van de hardloopwedstrijd vandaag. De politie arresteerde vandaag de hoofdverdachte, zo meldt Die Welt. In totaal zijn er zes mannen gearresteerd, de verdachten komen uit de ‘Islamitische-radicale hoek, zo stelt de politie in Berlijn.

Eerder werd nog gemeld dat er in totaal vier mannen gearresteerd waren. De huizen van de verdachten zijn vandaag ook doorzocht. Daarbij zijn telefoons en computers in beslag genomen. De mannen zijn tussen de 18 en 21 jaar oud.

De hoofdverdachte wilde zijn terreurdaad met twee scherp geslepen messen plegen. Deze man zou nauwe banden hebben gehad met de Tunesiër Anis Amri die in 2016 de aanslag op de kerstmarkt van Berlijn pleegde. In het huis van een van de medeverdachten sloegen speurhonden aan op springstof. Het is niet duidelijk of die ook zijn aangetroffen.

In het vizier van veiligheidsdiensten

Het motief voor de aanslag zou wraak zijn voor Amri die op 23 december door Italiaanse agenten werd doodgeschoten.

De veiligheidsdiensten hadden de verdachten al langere tijd in het vizier. Echt gevaar dat de aanslag zou plaatsvinden, was er dan ook niet, schrijft in ieder geval Die Welt.

(TPO/ANP)