TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

‘Verwarde man’ die op terrassen Münster inreed liet afscheidsbrief achter

Jens R. had volgens politie geen politiek motief en geen islamitische achtergrond

In een van de woningen van de aanslagpleger van Münster is een brief van achttien pagina’s gevonden die volgens de politie zinspeelt op zelfmoord. In de brief beklaagt de 48-jarige dader zich over het feit dat er iets mis is gegaan met hem. De schuld geeft hij aan zijn ouders en artsen, meldden Duitse media zondag.

In de brief schrijft de dader over ernstige problemen met zijn ouders, schuldcomplexen, zenuwinzinkingen en het begin van suïcidale gedachten. Hij beschrijft ook uitbarstingen van agressie en gedragsstoornissen. Een speciale rol speelt in de brief een mogelijk mislukte operatie, aldus onder meer de Süddeutsche Zeitung.

Na de aanslag zaterdag met een bestelbusje in de binnenstad in Münster, blijft het motief vooralsnog onduidelijk. Twee mensen kwamen om het leven toen de man op een vol terras inreed, ruim twintig mensen raakten gewond. Hij schoot zichzelf vervolgens dood. Volgens eerdere bevindingen is het de individuele daad van een mogelijk mentaal onstabiele man, die in Münster woonde en uit het Sauerland kwam.

De 48-jarige ontwerper Jens R. had volgens de politie geen politiek motief en geen islamitische achtergrond. Hij leefde blijkbaar in financieel stabiele omstandigheden. Bij de sociaal-psychiatrische dienst van de stad was hij wel al een tijdje bekend.

Lees ook

Dossier Munster

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.