TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Aanslag Münster – Toestand gewonde Nederlander nog steeds kritiek

Steeds meer bekend over dader Jens R.

Tags:

De toestand van de Nederlandse man die zaterdag gewond raakte door de aanslag met een bestelbus in Münster is volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken nog altijd kritiek.

Ook een Nederlandse vrouw raakte gewond. Haar verwondingen waren niet levensbedreigend.

De man, een 55-jarige ondernemer uit het Overijsselse Albergen, en de vrouw raakten gewond toen een 48-jarige Duitser met een busje een vol terras op reed. Twee mensen kwamen om het leven, ruim twintig mensen raakten gewond.

De man, Jens R., kampte al langere tijd met psychische problemen en zou enkele zelfmoordpogingen hebben gedaan. Hij was de politie al eerder opgevallen door agressief gedrag en vernielingen. R. woonde op enkele kilometers van het terras. In zijn woning ontdekte de politie onder andere een onklaar gemaakte AK-47.

In een van de woningen van de aanslagpleger van Münster is een brief van achttien pagina’s gevonden die volgens de politie zinspeelt op zelfmoord. In de brief beklaagt de 48-jarige dader zich over het feit dat er iets mis is gegaan met hem. De schuld geeft hij aan zijn ouders en artsen, meldden Duitse media zondag.

Lees ook

Dossier Münster

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.