TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Advocaten Holleeder en OM: Peter R. de Vries desnoods dwingen te getuigen

De Vries: 'Ik ben niet een of andere onderwereldfiguur'

De advocaten van Willem Holleeder en het Openbaar Ministerie (OM) vinden dat Peter R. de Vries desnoods moet worden gedwongen maandag en donderdag te komen getuigen in het proces tegen ‘De Neus’.

Lees ook – Getuige Peter R. de Vries maakt rechtsomkeert

Dit bleek maandag bij aanvang van de zitting. Advocaat Sander Janssen was net als de rechtbankvoorzitter ,,verbaasd” over het vertrek van De Vries, maar zei het niet los te kunnen zien van wat eerder bij de onderzoeksrechter gebeurde. “Daar vond hij al dat de regels die voor iedereen gelden, niet voor hem golden. We zien hier hetzelfde. Wie in dit gebouw door de beveiliging wil, moet zijn schoenen uittrekken. Dat doen wij als advocaten ook.”

Janssen zei eerder bij de onderzoeksrechter te hebben gevraagd De Vries te gijzelen toen hij daar weigerde vragen te beantwoorden. Dat verzoek lieten de verdedigers van Holleeder vallen toen de misdaadverslaggever wel bereid was in de rechtszaal te getuigen. Janssen noemde de ondervraging en getuigenis van De Vries ‘van groot belang’ voor het proces.

Rechtbankverslaggever Saskia Belleman van De Telegraaf:

Volgens Janssen moet een sterk appel op De Vries worden gedaan alsnog te komen getuigen. Weigert hij dat, dan moet De Vries met een zogenoemd ‘bevel medebrengen’ worden gedwongen. De aanklagers schaarden zich achter het standpunt van Janssen. De rechtbank heeft de zitting onderbroken voor beraad.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.