Doneer aan TPO
 

Holleederproces – Getuige Peter R. de Vries maakt rechtsomkeert

Weigert schoenen uit te doen bij beveiliging

Door: , 10:18, 09 april 2018

Weigert schoenen uit te doen bij beveiliging

Peter R. de Vries, die maandagochtend om tien uur zou getuigen in het proces tegen Willem Holleeder, heeft rechtsomkeert gemaakt toen hij bij aankomst in de gerechtsbunker in Osdorp door de beveiliging moest. Volgens omstanders zei hij dat hij ,,zich niet ging uitkleden”, toen hij bij de controle zijn schoenen moest uittrekken. Schoenen uittrekken is voor bezoekers van de rechtbank onderdeel van de standaardcontrole, net als de jas uit en riem af.

Het is niet bekend of De Vries later terugkeert voor zijn getuigenis. Voor het verhoor van de misdaadverslaggever en tv-presentator waren twee dagen uitgetrokken, ook donderdag wordt hij in het getuigenbankje verwacht.

De Vries en Holleeder kennen elkaar al decennia. Hun paden kruisten zich voor het eerst na de Heinekenontvoering. In 2013 bedreigde Holleeder De Vries voor de deur van diens woning. Het kwam ‘de Neus’ drie jaar later in hoger beroep op vier maanden celstraf te staan. Bovendien bepaalde het hof in Amsterdam dat hij het restant van een oude straf – hij was begin 2012 voorwaardelijk vrijgelaten toen twee derde van zijn straf voor de afpersing van Willem Endstra erop zat – volledig moest uitzitten.

Holleeder wordt in de strafzaak beschuldigd van een reeks liquidaties. Hij ontkent.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties