TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Homohatende-betonschaarmeppers Arnhem krijgen n贸g lager taakstrafje dan OM eiste

Gelukkig maar, je moet niet willen dat straffen ook echt criminelen afschrikt en gevoel van gerechtigheid veroorzaakt

Tags:

Vier minderjarige jongens zijn veroordeeld tot werkstraffen tot 160 uur voor de mishandeling van een homostel op de Mandelabrug in Arnhem april vorig jaar. De rechtbank in Arnhem oordeelt dat de jongens, tussen de vijftien en zeventien jaar, schuldig zijn aan openlijke geweldpleging.

De aanval trok landelijk veel aandacht, omdat die zou zijn gericht op de seksuele geaardheid van de slachtoffers. Volgens de rechtbank staat echter niet vast dat de jongens er doelbewust op uit waren om ruzie te zoeken met homo鈥檚 en deze in elkaar te slaan. Er is wel over en weer gescholden, ook met woorden als 鈥榟omo鈥 en 鈥榝likker鈥, maar dat wil niet zeggen dat de vechtpartij die volgde te maken heeft met homohaat, aldus de rechtbank.

Een van de slachtoffers verklaarde dat zijn tanden uit zijn mond waren geslagen met een betonschaar. Dat is echter niet bewezen. De rechtbank gaat ervan uit dat een van de jongens, een geoefend kickbokser, keihard met zijn vuist heeft geslagen waardoor de man vijf tanden kwijtraakte.

Drie van de vier jongens hebben een werkstraf van tachtig uur gekregen. De vierde, die verantwoordelijk is voor de zwaarste mishandeling, heeft 160 uur werkstraf gekregen. Het Openbaar Ministerie had werkstraffen tot 180 uur ge毛ist.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.