TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Kabinet wil binnen twee jaar einde aan rookruimtes in openbare gebouwen

Staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis wil 'rookvrije generatie'

Na het verbod op rookruimtes in de horeca streeft het kabinet er nu ook naar om binnen twee jaar een einde te maken aan rookruimtes in openbare gebouwen. Staatssecretaris van Volksgezondheid, Paul Blokhuis, wil daarover niet alleen beslissen en wacht de afspraken over rookpreventie af die hij met maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en de gezondheidszorg wil maken.

Rookvrije generatie

Blokhuis kondigde afgelopen week aan dat rookruimtes in de horeca binnen twee jaar verleden tijd moeten zijn. Het is ”logisch” dat het aanpakken van rookruimtes in overheidsgebouwen, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen ”een volgende eerste optie” is, zegt de staatssecretaris op NPO Radio 1. Hij mikt ook voor deze ruimtes op een termijn van twee jaar en gaat ”met die agenda in gesprek met maatschappelijke partners met wie we het preventieakkoord vormgeven”.

De staatssecretaris wil in de zomer een zogeheten nationaal preventieakkoord sluiten, waarin de overheid en de samenleving afspraken moeten maken over het terugdringen van het roken. Hij wil ervoor zorgen dat er een ‘rookvrije generatie’ kan opgroeien.

Strikt genomen kan het kabinet ook zelf een einde maken aan rookruimtes in openbare gebouwen, maar Blokhuis ”zit zo niet in elkaar”. Hij wil het ”zorgvuldig” aanpakken en ”iedereen serieus nemen”.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.