TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Arjen Lubach krenkt trots Egypte, heel Egypte woest

Als dat geen fatwa wordt

Tags:

In Egypte is Arjen Lubach opeens het gesprek van de dag op sociale media en op televisie. Vele Egyptenaren hebben boos gereageerd op de laatste uitzending van het VPRO-programma Zondag met Lubach. In een item over Egypte nam de presentator de presidentsverkiezingen op de hak die vorige week in het land werden gehouden.

Lubach stak de draak met de verkiezingen waarin het land kon stemmen op twee kandidaten. Dat waren de huidige president Abdel Fattah al-Sisi en een kandidaat (Moussa Moustafa Moussa) die al voor de verkiezing zijn steun voor de president had uitgesproken. Volgens Lubach werden anderen die zich kandidaat stelden voor het presidentschap door de huidige regering geweerd en sommigen zelfs gevangen gehouden.

Volgens het tijdschrift Egypt Today heeft Lubach op een “ongepaste manier en zonder enige reden de politiek in Egypte behandeld en zijn veel Egyptenaren beledigd door de uitzending.” Volgens het blad “vragen veel Egyptenaren zich af waarom een Nederlandse komiek een politieke controverse begint in zijn show”.

De Egyptische leider al-Sisi heeft, zoals Lubach in zijn show voorspelde, de presidentsverkiezing in zijn land met een overweldigende meerderheid gewonnen. Hij kreeg ruim 97 procent van de stemmen. Zijn enige tegenstander Moussa kreeg een kleine 3 procent. Van de alle 59 miljoen stemgerechtigden in het land kwam uiteindelijk 41 procent opdagen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.