TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Slechts half jaartje cel voor spookrijdende poging tot snelwegmoordpleger

Veroorzaakte onder invloed van amfetamine ongeluk

Tags:

Een 24-jarige man is veroordeeld tot een celstraf en rijontzegging omdat hij 17 kilometer lang op de snelweg tegen de rijrichting in had gereden en vervolgens een ongeluk veroorzaakte. De spookrijder was onder invloed van amfetamine. De rechtbank in Den Haag heeft hem een straf van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk, opgelegd en een rijontzegging van twee jaar.

Het spookrijden gebeurde mei vorig jaar op de snelweg A4 en A12 tussen Den Haag en Delft. De politie is op een gegeven moment zelfs met sirene en zwaailichten naast de man gaan rijden – op de goede weghelft – om hem te waarschuwen, maar hij bleef stug voor zich uitkijken en doorrijden. Dat gebeurde met een snelheid van ongeveer 115 km per uur.

Omdat de rechtbank niet kan bewijzen dat de man de bedoeling had om iemand te verwonden of om het leven te brengen, is hij vrijgesproken van poging tot doodslag. De man is wel veroordeeld voor roekeloos rijgedrag.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.