TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Betuttelwatch: vlees eten, mag ook niet meer

Vuurwerk, Zwarte Piet, houtkachels, CV-ketel, roken, drinken, aardgas, harde muziek, terrasverwarmers...vlees eten

Tags:

Voor de tweede keer in korte tijd concludeert een onderzoeksorgaan van de overheid dat minder vlees eten een belangrijke optie is voor het tegengaan van verdere opwarming van de aarde. Volgens onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en de Universiteit van Utrecht is gedragsverandering van consumenten een alternatief dat kan helpen om de klimaatdoelen van Parijs te halen.

In Parijs is onder meer afgesproken de wereldwijde temperatuur met niet meer dan 2 graden te laten stijgen ten opzichte van het pre-industriële tijdperk. Het streven is zelfs om de stijging onder de 1,5 graad te houden, omdat 2 graden al grote gevolgen voor het klimaat kan hebben.

Onlangs zei de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) al dat consumenten ,,duurzamer en gezonder” moeten gaan eten. Daarbij werd net als nu specifiek gedoeld op minder vlees eten. De veeteelt is een van de grootste uitstoters van broeikasgassen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.