TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Amerika opent aanval op Syrië samen met Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

Vergelding voor gifgasaanval vorig weekend in Douma waarbij tientallen burgers omkwamen

Tijdens een persconferentie vrijdagavond maakte President Trump bekend dat Amerika samen met het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk de aanval opent op Syrië naar aanleiding van de gifgasaanval in Douma afgelopen weekend.

Volgens de Amerikanen zit de Syrische dictator Bashar al-Assad achter de gifgasaanval waarbij tientallen onschuldige burgers om het leven kwamen. De Amerikanen gaan samen met de Fransen en de Britten precisiebombardementen uitvoeren op doelen in Syrië.

Damascus

Welke doelen precies beschoten zullen worden is niet bekend gemaakt. Wel werden volgens getuigen zeer kort na de persconferentie van President Trump explosies gehoord in de Syrische hoofdstad Damascus.

Trump gaf aan dat het doel van de aanvallen is om ”een sterke afschrikking te creëren tegen de productie, verspreiding en het gebruik van chemische wapens.” Ook stelde hij de retorische vraag richting Rusland en Iran: ”welk land wil worden geassocieerd met de massamoord op mannen, vrouwen en kinderen?”

Trump eindigde zijn persconferentie met de hoopvollen wens dat Amerika en Rusland in de toekomst een goede band kunnen opbouwen:

 

”Hopelijk kunnen we ooit goed opschieten met Rusland, en misschien zelfs met Iran. Maar misschien ook niet […] Amerika heeft veel te bieden […] Voor vanavond vraag ik alle Amerikanen om te bidden voor onze soldaten en die van onze bondgenoten.”

 


(ANP/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.