TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

CIDI-jongeren woest om flauw maar onschuldig twittergrapje Arnoud van Doorn

Ook voor humor is de tweetstatenoplossing niet langer in zicht

Tags:

Foto: joden met humor lachen om grapje Arnoud van Doorn direct nadat de CIDI-jongeren zijn vertrokken.

Woedend persbericht CIDI-jongeren:

PERSBERICHT: CIDI jongerenorganisatie CIJO roept Haagse gemeenteraad op afstand te nemen van PvdA [sic]

Amper een jaar geleden protesteerde CIJO, onder het motto ‘geen haat in de raad’, voor het Haagse stadhuis tegen uitspraken van Abdoe Khoulani (Partij van de Eenheid). Het raadslid had een groep onschuldige Israëlische scholieren uitgemaakt voor “zionistische terroristen in wording”, enkel en alleen omdat zij uit de Joodse staat kwamen.

Tijdens deze demonstratie verzekerde de Partij van de Eenheid ons dat ze absoluut geen antisemitisch gedachtegoed zouden koesteren. Sterker nog: het aanpakken van antisemitisme in Den Haag zou juist een van de speerpunten van de PvdE zijn.

Toch ging Arnoud Van Doorn (sinds vorige maand de opvolger van Khoulani) afgelopen donderdag – nota bene op Jom HaSjoa! – opnieuw de fout in. Op Twitter maakte hij een ‘grap’ over de Joodse vriend van zijn buurman, die een Land Rover had gekocht. Erg grappig, volgens Van Doorn, die daarmee impliceerde dat alle Joden landrovers zijn.

Van Doorn kwam bovendien eerder in het nieuws vanwege zijn slechte gevoel voor humor. In 2015 ‘grapte’ hij (destijds als tijdelijke vervanger van Khoulani) dat een Joodse zakenman, die 120 Jezidi-meisjes had weten vrij te kopen uit de handen van IS, deze “weer met winst door zou willen verkopen”.

Van Doorn liet donderdag definitief zien dat hij het ambt van volksvertegenwoordiger onwaardig is, en toont hiermee wederom aan dat de lijn tussen kritiek op de Staat Israël en antisemitisme helaas vaak flinterdun is.

CIJO roept alle partijen in de gemeenteraad van Den Haag op krachtig afstand te nemen van deze als grap verpakte antisemitische opmerking, die het hele Joodse volk verantwoordelijk houdt voor de vermeende ‘landroof’ van de Staat Israël. Als er iets is dat Jom HaSjoa ons leert, is het dat we niet stil mogen blijven nu antisemitisme helaas steeds vaker voorkomt op social media en in de politiek.

Met hartelijke groet,

H.J. (Hidde) van Koningsveld
Voorzitter CIDI jongerenorganisatie CIJO

/ Woedend persbericht

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.