TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Britten: Rusland begonnen met ‘vuile campagne’ en desinformatie

'2000 procent meer nepaccounts'

Rusland is begonnen met een campagne van ‘vuile trucjes’ tegen Groot-Brittannië en de Verenigde Staten na de aanval op Syrische doelen. De Britse overheid heeft de hoeveelheid desinformatie die Rusland verspreidt via social media zien vertwintigvoudigen sinds de raketaanvallen in de vroege uren van zaterdag.

Gevreesd wordt voor een volledige cyberaanval door Moskou. Rusland heeft in de dagen voor de aanval herhaaldelijk gewaarschuwd voor consequenties is die zouden doorgaan. Een parlementaire bron in Londen spreekt van ‘vuile trucjes’.

‘Voorzichtig zijn’

‘Aanvallen op tv-stations, op de democratische processen’

“Ik denk dat we elke voorzorgsmaatregel moeten treffen”, stelde de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson in een interview met de BBC. “Als je ziet wat Rusland heeft gedaan, niet alleen in dit land in Salisbury maar aanvallen op tv-stations, op de democratische processen, op cruciale nationale infrastructuur, dan moeten we zeer, zeer voorzichtig zijn.” In Salisbury werd een Russische voormalige dubbelspion aangevallen met zenuwgas.

Ook Washington zegt een forse toename te zien van Russische nepaccounts die desinformatie verspreiden, bijvoorbeeld dat 70 procent van de raketten op Syrië zouden zijn neergehaald. In een etmaal zag het Pentagon het aantal nepaccounts met 2000 procent toenemen.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.