Doneer aan TPO
 

James Comey: ‘Trump moreel ongeschikt om president te zijn’

'Intelligente man die over alles liegt'

Door: , 9:23, 16 april 2018

'Intelligente man die over alles liegt'

De voormalig FBI-directeur James Comey heeft in het langverwachte interview met de Amerikaanse zender ABC gezegd dat Trump moreel ongeschikt is om president van de Verenigde Staten te zijn.

“Trump is een intelligente man en ook medisch nog in staat om president te zijn. Ik denk alleen dat hij moreel ongeschikt is om president te zijn”, aldus Comey. “Iemand die vrouwen behandelt als een stuk vlees en die constant over alles liegt, maar wil dat het volk hem gelooft, kan geen president zijn.”

Comey zegt ook dat Trump zich niet houdt aan de belangrijkste waarden van de VS. “De president moet respect uitstralen en leven naar de kernwaarden van dit land. Voornamelijk de waarheid. Dat doet hij niet.”

Rusland

‘Niemand vroeg naar de impact of eventuele vervolgstappen’

Het moment dat de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 voor het eerst aan Trump wordt verteld, was verwarrend, volgens Comey. “Zijn eerste vraag was of het de uitslag had beïnvloed. Daar had de FBI geen onderzoek naar gedaan. Tot mijn verbazing ging het gesprek direct daarna over de PR en hoe dit verhaal gebracht moest worden.” Comey was vooral verbaasd over wat niet werd gevraagd. “Een tegenstander had ons land aangevallen, maar niemand vroeg naar de impact of eventuele vervolgstappen van de Russen en hoe we dit konden stoppen.”

De FBI-directeur werd in mei vorig jaar door Trump ontslagen. Het ontslag leidde tot het instellen van speciaal onderzoeker Robert Mueller, die de inmenging van Rusland onderzoekt.

Comey vertelt in het komende week te verschijnen boek A Higher Loyalty hoe de president tijdens een diner loyaliteit van hem eiste.

(ANP)

 
 
 

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace