Doneer aan TPO
 

Meer dan halve meter horrorsneeuw in Midwesten VS

Tornado's in Oosten

Door: , 9:30, 16 april 2018

Tornado's in Oosten

In het midwesten van de Verenigde Staten is zondag een record hoeveelheid sneeuw gevallen en zijn er enorm lage temperaturen gemeten. Daarnaast had het oosten van de VS last van tornado’s.

De meeste sneeuw viel in de staten Wisconsin en Minnesota. Daar viel tussen de 50 en 60 centimeter, wat in veel plaatsen een record was.

In de staat Michigan is ongeveer 46 centimeter sneeuw gevallen en zaten rond de 310.000 huishoudens zonder stroom. De verwachting is dat de stroom in veel gevallen pas dinsdag weer terug is.

Tornado’s

Tegelijkertijd had een groot deel van de VS last van hevige winden en soms zelfs tornado’s. In North Carolina is een motorrijder omgekomen doordat hij geraakt werd door een boom die was losgekomen door de wind.

De wind zorgde samen met de sneeuw en ijsvorming voor grote problemen voor elektriciteitsbedrijven en vliegvelden. Zondag zijn 1804 vluchten geschrapt door de weersomstandigheden.

(ANP)

 

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace