TPOok!

 
Weten & Tech

VVD royeert Almeerse ‘pornohacker’ van Laura Ponticorvo

Tientallen computers gehackt op zoek naar naaktfoto’s en video’s

Een Almeerse VVD-politicus heeft computers van tientallen vrouwen gehackt om op zoek te gaan naar naaktfoto’s en video’s. In veel gevallen lukte het de VVD’er Mitchell van der K. toegang te krijgen tot seksueel getint beeldmateriaal, onder anderen van de bekende vlogster Laura Ponticorvo. Dat schrijft De Telegraaf.

De man trachtte ook binnen te dringen in computers van ex-hockeyinternational Fatima Moreira de Melo en een aantal andere bekende Nederlanders. Van der K., die in het dagelijks leven tekstschrijver is, is gearresteerd door de politie en inmiddels aangeklaagd voor computervredebreuk. Hij neust volgens de verdenking al jarenlang in computers van vrouwen.

Geroyeerd

De VVD royeert de Almeerse Mitchell van der K. als lid. Dat melden bronnen rond de partijtop aan De Telegraaf. De tot voor kort lokaal actieve liberaal is in opspraak geraakt, nadat hij is ontmaskerd als de hacker die inbrak in computers van BN’ers en andere Nederlanders. Hij ging daar op zoek naar compromitterende plaatjes en filmpjes.

(TPO/ANP)

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.