TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Nieuwe vluchtelingenstroom van Turkije naar Griekenland zwelt aan

Centrum voor registratie vluchtelingen overbelast

Steeds meer vluchtelingen trekken vanuit Turkije via de grensrivier Evros Griekenland binnen. “Vanaf maart hebben al meer dan 1000 mensen de rivier overgestoken”, waarschuwt het Rode Kruis. De hulporganisatie stelt dat het afgelopen week ging om meer dan honderd mensen per dag.

De oversteek van de rivier kan volgens het Rode Kruis een levensgevaarlijke onderneming zijn. “Veel mensen die de oversteek wagen hebben niet zoveel ervaring met zwemmen”, legt een woordvoerster uit. Ze kan nog niet zeggen of ook slachtoffers zijn gevallen bij de oversteek.

Het Rode Kruis verwacht dat op termijn nog meer mensen zullen proberen de rivier over te steken, omdat het waterpeil daalt in de zomer. Vluchtelingen die zo Griekenland binnentrekken, wacht nog een ander probleem. Het meest dichtstbijzijnde centrum waar migranten zich kunnen registreren is “totaal overbelast”.

Mensen die na de oversteek medische hulp nodig hebben, moeten bovendien tientallen kilometers reizen. “Vanaf dit gebied is het 35 kilometer lopen naar de dichtstbijzijnde kliniek, het dichtstbijzijnde ziekenhuis is 150 kilometer vanaf deze plek”, aldus het Rode Kruis.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.