Doneer aan TPO
 

Erdogan wil ook in buitenland campagne voeren, ‘Als god het wil huur ik een sporthal’

Rutte vindt een bezoek 'onwenselijk

Door: Redactie, 20:01, 22 april 2018

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil ook in het buitenland campagne voor zichzelf en zijn partij gaan voeren in aanloop naar de vervroegde Turkse presidents- en parlementsverkiezingen komende zomer.

“Als god het wil huur ik een grote sporthal waarin meer dan tienduizend mensen passen. Van daaruit kan ik de Turkse staatsburgers dan toespreken,” vertelde de president in een interview met de zender NTV. Om welk land het gaat wilde Erdogan niet zeggen.

Duitsland en Nederland

Een woordvoerder van de Duitse regering heeft gezegd dat er geen bezoek van Erdogan aan Duitsland is aangemeld voorafgaand aan de verkiezingsdatum van 24 juni. Het is in Duitsland voor politici van buiten de Europese Unie verboden om binnen drie maanden voorafgaand aan verkiezingen campagne te voeren.

De Nederlandse premier Rutte heeft eerder deze week gezegd het ‘onwenselijk’ te vinden dat Turkse politici in Nederland campagne komen voeren. Vorig jaar hield Nederland Turkse ministers tegen die campagne kwamen voeren voor een referendum.

(ANP)


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties