TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Nieuwe OV-faal: Chipkaart op mobiele telefoon is ‘volledig mislukt’

Systeem kende slechts 8000 gebruikers

De proef om te reizen met de OV-chipkaart op de mobiele telefoon is volledig mislukt. Het systeem blijkt niet geschikt voor grootschalig gebruik en de stekker gaat 15 juni eruit. De mensen die reizen met hun mobiele telefoon krijgen deze week te horen dat het systeem plat gaat en dat ze weer een OV-chipkaart aan moeten schaffen. Dat schrijft het AD vandaag.

‘Extreem lastig’

‘Gewoon waardeloos’

Translink, het bedrijf achter de OV-chipkaart, begon in mei vorig jaar met OV-chip Mobiel, zoals het reizen met de smartphone werd genoemd. Translink stelt nu dat er ‘nieuwe technologie nodig is’ voor reizen met je smartphone. De proef heeft 1,2 miljoen euro gekost.

Het mislukte systeem kende uiteindelijk slechts 8000 gebruikers. Translink had samen met KPN en Vodafone een betalingsmethode ontwikkeld die extreem lastig bleek om te installeren en bijvoorbeeld niet met een iPhone werkte.

Vorig jaar noemde Arco Groothedde, directeur van Translink, de technologie al ‘nog niet solide’ genoeg. Begin van dat jaar ging het direct na de start van een proef met mobiel in en uitchecken al mis. “Het aanmelden gaat gewoon niet soepel genoeg”, zei Groothedde daarover. Hij noemde het inchecken ‘gewoon waardeloos’.

Volgens Translink hadden in twee maanden tijd slechts 4702 mensen hun reis betaald met hun telefoon. KPN-klanten werden al na een paar dagen afgesloten, zo groot was de chaos.

(TPO/ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.