Doneer aan TPO
 

Oud docente: ‘Steve Jobsscholen van De Hond kregen voorkeursbehandeling’

Overheid had 'meer moeten participeren'

Door: Redactie, 9:45, 25 april 2018

Het Steve Jobsonderwijs dat Maurice de Hond zes jaar geleden startte, kreeg een bevoorrechte positie van het ministerie van Onderwijs en de inspectie. Dat zeggen drie insiders, medebedenkers van het onderwijsconcept van De Hond, in ZEMBLA. “Eigenlijk was het wel een voorkeursbehandeling”, aldus oud-docente Irene Felix, die samen met Maurice de Hond gesprekken voerde op het ministerie.

‘Overheid had strenger moeten zijn’

Vanaf 2012 wist De Hond tientallen scholen enthousiast te maken voor de aanpak waarbij leerlingen individueel onderwijs krijgen via een iPad. Veel scholen zijn inmiddels afgehaakt. Volgens Felix had de overheid strenger moeten zijn. Het zou volgens haar hebben geholpen als het ministerie “wat meer geparticipeerd had in het geheel. Dan was het nooit een commercieel bedrijf geworden.” Want: “In dit geval kwam commercie boven de inhoud.”

Het ministerie ontkende tegenover ZEMBLA dat er sprake is van een voorkeurspositie.

(ANP)


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties