Buitenland

Mogelijk geen Nobelprijs Literatuur want Nobelprijs-commissie soort VICE-redactie qua #metoo

26-04-2018 13:35

In deze witte onderbroek ging Francisco van Jole (BNNVARA) op een te jong meisje liggen en probeerde hij zijn tong in haar mond te duwen. Ook al zei het meisje duidelijk 'NEE'. Nadat Van Jole deze #metoo-daad bekende reageerde geen van de aan de VARA-verbonden 'intersectionele feministes' hierop en deden ze alsof er niks was gebeurd. De VARA, Patrick Lodiers en Willemijn Veenhoven deden bij Staatsradio 1 alsof er niets was gebeurd. Metoo-pleger Van Jole is nog steeds in dienst bij BNNVARA. Ook Metoo-plegers zijn binnen het graaisocialisme duidelijk niet allemaal even gelijk.

De prestigieuze en felbegeerde Nobelprijs voor Literatuur wordt dit jaar mogelijk niet uitgereikt na een schandaal over BNNVARA-achtige #metoo-taferelen binnen de moreel zo hoogstaande culturele elite van de Zweedse Nobelprijs-organisatie. Dit meldt het Zweedse kwaliteitsblad Expressen.

Volgens één van de Nobelprijs-commissieleden wordt de prijs uitgesteld tot 2019. Dan zullen twee Nobel-literatuurprijzen worden uitgereikt, één voor 2018 en één voor 2019.

Maar andere insiders bestrijden dit en laten aan Expressen weten dat de prijs gewoon wordt uitgereikt dit jaar.

De crisis ontstond toen uitlekte dat zeker achttien vrouwen hebben geklaagd over ernstig #metoo-gedrag door de Zweedse cultuurpaus Jean-Claude Arnault. Arnault is getrouwd met een lid van de Nobelprijs-commissie, Katarina Frostenson, die er van wordt beschuldigd namen te hebben gelekt en geld te hebben doorgesluisd naar het bedrijf van haar man.

Sinds het schandaal is de Nobel-commissie voor Literatuur veranderd in een soort VICE Nederland en zijn de ivoren torens in de roze maar volstrekt roomblanke bubbel ingestort onder druk van totaalhypocrisie. Diverse leden zijn woedend opgestapt, waaronder de voorzitter. Door het huidige tekort aan bestuursleden kunnen ook geen nieuwe bestuursleden meer worden gekozen. Het wordt dan ook ‘de ergste crisis de oprichting van de Zweedse Academie in 1786’ genoemd.

Het is niet bekend of Jean-Claude Arnault zich ook in witte onderbroek heeft opgedrongen aan vrouwen.