Binnenland

Beveiligers extern bedrijf aangehouden voor kluisjesroof Rabobank Oudenbosch

30-04-2018 08:47

De politie heeft maandagochtend twee mannen aangehouden voor de geruchtmakende roof uit de kluisjeskelder van de Rabobank in het Brabantse Oudenbosch, begin maart. Het gaat om twee medewerkers van het Bredase beveiligingsbedrijf EBN dat door de bank werd ingehuurd voor de beveiliging van de kluisjes, aldus een politiewoordvoerder.

De verdachten komen uit Roosendaal (45 jaar) en Etten-Leur (43 jaar). Hun huizen worden maandagochtend door de politie doorzocht. Ook doorzoekt de politie een zonnestudio in Zundert.

Over de precieze rol van de twee arrestanten wil de politie niet meer kwijt. “Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de roof”, aldus een woordvoerder. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Intern onderzoek

Lees ook: Krakers  konden 24 uur lang ongestoord hun gang gaan

Op maandag 5 maart werd ontdekt dat kluisjes in de kelder van het bankgebouw waren leeggeroofd. De kelder telt ongeveer zeshonderd kluisjes. Over de precieze omvang van de buit hebben de bank en de politie nooit mededelingen gedaan. De Rabobank is samen met de gedupeerde klanten nog steeds bezig met de inventarisatie van de schade.

Vanaf het begin heeft de politie er rekening mee gehouden dat de daders hulp hebben gehad van binnenuit. De opvallende kluiskraak was goed voorbereid en professioneel uitgevoerd.

Eerder deze maand werd bekend dat de politie ook beveiligingsbedrijf EBN in het vizier had. De server van het bedrijf was in beslag genomen. EBN liet destijds weten mee te werken aan het onderzoek van de politie en is ook bezig met een intern onderzoek.

(ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens