Doneer aan TPO
 

Man doet succesvol aangifte tegen zichzelf voor bezit wietplanten

Gerechtshof vind het interessante discussie vanwege gedoogbeleid

Door: , 15:32, 30 april 2018

Gerechtshof vind het interessante discussie vanwege gedoogbeleid

Een man die aangifte tegen zichzelf heeft gedaan voor het bezit van vijf wietplanten, wordt strafrechtelijk vervolgd. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag beslist.

De man had vijf planten in zijn tuin voor eigen medicinaal gebruik. Hij had deze planten omdat de cannabis uit de apotheek volgens hem niet of nauwelijks werkte en hij deze ook niet kon betalen. De politie vernietigde zijn planten, maar hij werd niet vervolgd omdat het Openbaar Ministerie de zaak te klein vond.

Daarop besloot de man aangifte tegen zichzelf te doen, zodat hij ook in de toekomst weet waar hij aan toe is. De man meent ook dat zijn planten ten onrechte vernietigd zijn. Hij begon een zogeheten artikel 12-procedure, waarin hij het gerechtshof vraagt het OM op te dragen alsnog te vervolgen. Het hof geeft de man gelijk en stelt dat de rechter zich over de kwestie moet buigen. Het hof weegt hier de discussie in Nederland over het gedoogbeleid rondom softdrugs ook in mee.

ANP

Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace