Binnenland

Damschreeuwer 2018 is psychisch labiele milieu-activist Leo D.

05-05-2018 15:45

De man die vrijdag de Dodenherdenking op de Dam verstoorde met een schreeuw, is hoogstwaarschijnlijk Leo D., een man die zegt op te komen voor dierenrechten en het milieu. Dat schrijft Tubantia. De krant sprak de man toevallig op video voordat hij zijn actie uitvoerde.

Kijk ook – Video – Arrestatie van de Damschreeuwer 2018

Op de vraag waarom hij naar de Dam was gekomen, zei hij tegen de camera van Tubantia wel dat dat niet was om de oorlogsslachtoffers te gedenken. “Van de week sprak ik een Joodse man, een eigenaar van een restaurant. Hem vroeg ik of hij zich wel realiseert dat vleesproductie gepaard gaat met een hoge druk op het milieu. De schattingen lopen uiteen, maar wereldwijd wordt 18 procent van de uitstoot van broeikasgassen toegerekend aan de productie van vlees. Ondanks dat gaat deze meneer gewoon door.” Later voegde hij daar nog aan toe het onterecht te vinden dat boeren in het zuiden van het land die getroffen zijn door hagelschade geen verzekeringsgeld krijgen. Ook vertelde hij naar de toekomst te willen kijken en niet naar het verleden.

De drie mensen die vrijdag rond de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam zijn aangehouden, zitten nog steeds vast, zei een woordvoerster van de politie zaterdag. Het gaat om de 55-jarige Amsterdammer D. Hetzelfde geldt voor de 66-jarige man uit Schiedam die met een spandoek liep. Op het spandoek stond ‘Churchill massamoordenaar’. Ook de 22-jarige toerist die werd opgepakt wegens openbare dronkenschap is nog niet op vrije voeten.

Lees ook

Dodenherdenking – Toch een schreeuwer op de Dam

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens