Doneer aan TPO
 

Getuigen mogelijke aanslag Den Haag: stempel ‘verwarde man’ doet geen recht aan gebeurtenis

'Er kwam een soort kraan bloed uit zijn nek, later zag ik andere gewonden, lijkbleek, met stuiptrekkingen'

Door: , 9:21, 07 mei 2018

'Er kwam een soort kraan bloed uit zijn nek, later zag ik andere gewonden, lijkbleek, met stuiptrekkingen'

Stukje onderzoeksjournalistiek in kwaliteitskrant Telegraaf, waar de journalisten niet automatisch genoegen nemen met verklaringen van de politie maar doorvragen waar het nodig is. Zo blijkt de messentrekkende baard met mutsje uit Den Haag die Bevrijdingsdag vierde door drie willekeurige mensen neer te steken altijd al een heel eng mannetje te zijn geweest. Volgens de bewoners van het socialehuurwoningenappartementencomplex waar de Syrische asielzoeker Malek F. woont durfde niemand samen met hem in de lift en was hij in het bezit van twee vechthonden.

Dat was dan nog voordat hij helemaal los ging, zijn huisraad op straat gooide en door de politie moest worden afgevoerd naar een psychiatrische inrichting. Een inrichting waar hij op het moment dat hij besloot mensen neer te steken nog maar net uit was ontslagen. Opvallend detail volgens buren: hij had ineens een lange baard.

De driedubbele steekpartij zaterdag vond plaats vlak bij de woning van Malek F. Volgens getuigen was één van de slachtoffers een man die voor de ogen van zijn dochtertje werd neergestoken. Ook bevestigt een getuige wat andere getuigen eerder ook al opviel: Malek F. kwam helemaal niet verward over maar handelde juist heel koel en beheerst.

De Telegraaf citeert een getuige die de steekpartij zelf niet zag maar wel als eerste ter plaatse was:

 

“Toen ik aankwam, was het slachtoffer net neergestoken. Er kwam een soort kraan bloed uit zijn nek. Later zag ik andere gewonden, lijkbleek, met stuiptrekkingen.”

 

Ook deze getuige denkt eerder aan een aanslag dan aan de daad van een ‘verwarde man’:

 

“Het stempel ’verwarde man’ doet ook in zijn beleving geen recht aan de gebeurtenis. Het voelde als een soort aanslag. ‘Kijk, als je nog zes mensen neersteekt, dan kun je het niet meer ontkennen. Maar het is lastig. Wanneer kun je daarover spreken?'”

 

 

 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties