Buitenland

‘Strijder voor Amerikaanse vrijheden’, oud-marinier Oliver North wordt voorzitter NRA

07-05-2018 21:56

Oud-marinier en Vietnamveteraan Oliver North wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de National Rifle Association. Dat heeft de wapenlobby vandaag volgens CNN bevestigd. North is momenteel nog werkzaam voor onder meer Fox News, maar stopt daarmee.

Iran-Contra-schandaal

Bekend werd North vooral door het Iran-Contra-schandaal tijdens de regering-Reagan. Hij coördineerde destijds de geheime en illegale verkoop van wapens aan Iran via sluiproutes en sluisde de opbrengst door naar de Contra’s in Nicaragua. Hij werd daarvoor veroordeeld, maar de beschuldigingen werden later teruggedraaid en North werd daarna geheel vrijgesproken,

“North is absoluut de beste keus om het bestuur van de NRA te leiden” , zei topman en vicevoorzitter Wayne LaPierre. “Hij zal al onze leden voor zich innemen en vechten voor de geweldige vrijheden die hij al zijn hele leven heeft verdedigd.” Hij vergeleek North met Hollywoodicoon Charlton Heston, die deze functie ook ooit vervulde bij de NRA. “Oliver North is een legendarisch strijder voor de Amerikaanse vrijheid, een begaafde spreker en een bekwame leider.”

(TPO/ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens