Binnenland

Bonusquote: ‘Hoe kon Malek F., de 31-jarige Syriër van Palestijnse afkomst, weer vrij zijn?’

08-05-2018 14:19

 

“Hoe kon Malek F., de 31-jarige Syriër van Palestijnse afkomst, weer vrij zijn? Het incident van 2 februari, toen hij zijn huisraad op straat gooide en waarbij het uren duurde voor een onderhandelaar grip op hem kreeg, staat nog in hun geheugen gegrift.

‘Hoe kan het, dat zo iemand gewoon weer terugkomt in zijn huis? Omdat hij beter was? Duidelijk niet’.

Geregeld zou hij sindsdien voor Malek om hulp hebben gevraagd bij GGZ-instelling Parnassia, vertelt Angela. Ook een andere buurman zegt dat: ‘Een paar dagen geleden nog. Hij belde meerdere keren. ‘Help nou, help nou. Hij heeft hulp nodig.'”

 

Behalve kwaliteitskrant de Telegraaf zit ook die andere krant waar ze niet bepaald altijd kwaliteit verkopen maar waar wel kwaliteitsjournalisten werken (volgtip: Yelle Tieleman), het AD, nog bovenop de de stekende asielzoeksyrierpalestijn met baard en mutsje uit Den Haag.

En nu begint het er op te lijken dat ook deze keer weer de ‘hulpverlening’ voor een ‘verwarde man’ nauwelijks iets voorstelde, waardoor drie vogelvrije Nederlandse burgers slachtoffer werden van andermans ‘vrijheid die een groot goed is in Nederland’ en levenslang hebben gekregen met trauma’s en verminkingen.