TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Rotterdammer verkocht toegang tot gehackte PayPal accounts

Handelde op Hansa Market

Een 28-jarige man uit Rotterdam is opgepakt, omdat hij de toegang tot gekraakte accounts van betalingsdienst PayPal had verkocht. Wie bij hem gebruikersnamen en wachtwoorden kocht, kon spullen aanschaffen en reizen boeken op kosten van nietsvermoedende slachtoffers.

De man handelde onder meer op Hansa Market, een ondergrondse marktplaats op het dark web, een verborgen deel van internet. Hansa Market werd vorig jaar in het diepste geheim overgenomen door de Nederlandse politie. Die kon zo kopers en verkopers in de gaten houden. Bij het onderzoek bleek dat de man ook actief was op andere marktplaatsen, zoals Dream Market.

PayPal

Lees ook: Nederlandse politie runde criminele marktplaats Hansa Market

Gestolen PayPal-accounts zijn erg geliefd bij cybercriminelen. Die zijn bereid veel geld te betalen voor gebruikersnamen en wachtwoorden.

Het is niet bekend hoeveel geld de man wilde hebben voor een account, hoeveel accounts hij heeft verkocht en hoeveel schade de echte gebruikers daarvan hebben geleden. Het is ook niet bekend of de man de accounts zelf heeft gehackt, of dat hij ze heeft gekocht van anderen.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.