Binnenland

‘Joods monument Utrecht twee weken voor Dodenherdenking besmeurd met bloed en modder’

09-05-2018 14:52

Het Joods monument in Utrecht, met daarop de namen van 1239 namen van Joden die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord, is twee weken voor Dodenherdenking besmeurd met bloed en modder. Een paar uur na de bekladding is het monument schoongemaakt. De politie gaat uit van opzet, zo bevestigt de politie nu pas aan RTV Utrecht.

Het is onduidelijk of de politie de zaak in de doofpot probeerde te stoppen en of journalisten werden geacht niet door te vragen omdat in Nederland ‘de politie toch wel betrouwbaar is’.

RTV Utrecht legt voor het gemak ook maar meteen een verband met de nazi-posters die rond 4 mei op het Utrechtse GroenLinks-hoofdkantoor werden geplakt.

De NOS citeert Bracha Heintz van stichting Chabad Lubavitch, die betrokken was bij de oprichting van het monument in kwestie:

 

“Ik ben er niet verbaasd over. Er gebeuren dagelijks zoveel incidenten. Zo zijn er wel eens hakenkruizen in mijn voordeur gekrast. Mijn man is rabbijn, hij draagt een hoed en lange jas en elke keer als hij over straat loopt worden er allerlei dingen naar hem geschreeuwd.”

 

Een tsunami van antisemitisme overspoelt alweer jaren West-Europa, maar volgens linkse activist en wetenschapper Leo Lucassen, gesteund door ideologisch gelijkgeschakelde main stream media, heeft dat helemaal niets te maken met de tsunami van vooral islamitische vluchtelingen die eveneens West-Europa overspoelt. Volgens vrijwel de meeste andere Europeanen heeft dat wel gewoon met elkaar te maken, zoals 1 + 1 meestal gewoon 2 is.