Doneer aan TPO
 

Amsterdam negeerde negatief advies over omnoemen Stadionplein in Johan Cruijffplein

Bewoners is niets gevraagd

Door: , 13:50, 10 mei 2018

Bewoners is niets gevraagd

De commissie die zich in Amsterdam bezighoudt met straatnamen, heeft een negatief advies gegeven over wijzigen van de naam Stadionplein in Johan Cruijffplein. AT5 en NH Nieuws melden dat de zogeheten Commissie Naamgeving Openbare Ruimte van de gemeente het beter vond om de oude naam van het plein te behouden.

Lees ook – Serie: Chris Aalberts bij de Stadsdeelcommissie

Het Stadionplein is volgens de commissie als een ‘baken’ voor inwoners. Bovendien is het draagvlak onder bewoners niet gepeild en wijkt de naam af van omliggende straten, die allemaal zijn vernoemd naar personen of zaken uit de oudheid. De commissie oordeelde wel dat ‘een passend eerbetoon’ aan de grote voetballer ‘beslist op zijn plaats is’. Het feit dat hij nog geen vijf jaar dood is, normaal gesproken een criterium, zou vanwege zijn ,,uitzonderlijke verdiensten” geen bezwaar zijn.

Stadsdeel Zuid gaf juist een positief advies over de naamsverandering. Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam besloot uiteindelijk het Stadionplein toch om te dopen.

Lees ook

Dossier Johan Cruijff

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace