Buitenland

Familievete achter schietincident op Brussels station, dader bekend maar niet opgepakt

10-05-2018 13:05

Het schietincident in het Zuidstation van Brussel, gistermiddag, heeft waarschijnlijk te maken met een jarenlange familievete. De identiteit van de schutter is volgens het Brusselse parket bekend maar hij is nog niet opgepakt. Het schot met een vuurwapen leidde tot paniek onder de reizigers. Tientallen mensen renden gisteren rond vijf uur in de middag uur naar buiten.

Het Brusselse parket meldde later dat een kogelhuls is gevonden. Ook blijkt het incident te zijn gefilmd. Volgens het parket blijkt uit verhoren van getuigen dat een vete tussen twee families een rol speelt. Het wapen is inmiddels gevonden op de vluchtroute die de schutter nam.

Twee perrons geëvacueerd

De politie was na het incident gisteren massaal ter plaatse en zette ook een helikopter in. Treinreizigers werden van twee perrons geëvacueerd en de centrale stationshal werd ontruimd en deels afgezet. Na een klein uur werd het station weer vrijgegeven. Er vielen geen gewonden.

“Uit de camerabeelden blijkt dat even na 17.00 uur een verdachte in het station een schot gelost heeft, gericht naar de grond”, zei een woordvoerster van het parket. “Er raakte niemand gewond door het schot dat werd afgevuurd en de verdachte heeft het station verlaten en de vlucht genomen.”

Het treinverkeer liep verder weinig hinder op door het incident, stelde spoorbedrijf NMBS. Er is ter plaatse sporenonderzoek verricht.

(TPO/ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens