TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Haagse dierenbeulen draaien zwanen de nek om en vertrappen nesten

Eerder bijenkorven en hertenverblijven vernield

In het Haagse Zuiderpark zijn de afgelopen weken vier dode zwanen gevonden waarvan de nek was omgedraaid. Ook bleken in verschillende nesten de eieren te zijn vertrapt. Dat meldt de politie Zuiderpark op Facebook.

Volgens de politie zijn er nu hekken neergezet rond de overige zwanennesten en worden de broedplaatsen geregeld gecontroleerd. Het hele park voorzien van camera’s is ‘niet te doen’, aldus de politie: “Niet alles is in beeld te brengen” Het Facebookbericht heeft al tot tientallen geschokte reacties geleid.

Vandalen sloegen al eerder toe in het Haagse park. In februari werden bijenkorven vernield waardoor de bijenkolonie het loodje legde. Ook werden planten en bloemen in brand gestoken en gingen hertenverblijven eraan.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.