TPOok!

 
Binnenland

#Luipaardgate: Geen extra veiligheidsmaatregelen in Beekse Bergen

'Gezin sloeg waarschuwingen in de wind'

Safaripark Beekse Bergen gaat geen extra maatregelen nemen naar aanleiding van een YouTube-video waarin te zien is dat mensen in het jachtluipaardenverblijf – tegen de regels – uit hun auto stappen. Dat zegt manager van het park Niels de Wildt vandaag.

“Wij zijn daar vrij stellig in. Als we zouden twijfelen aan onze informatievoorziening, zou je extra maatregelen nemen. We hebben alles nagelopen, het staat als een huis.”, zegt De Wildt. “Wat deze mensen bezielt dit toch te doen, is een vraag die wij niet beantwoord krijgen. Het is heel duidelijk wat de regels zijn.”

Bekijk ook: Video  – Frans gezin met kind wordt beslopen door jachtluipaarden

Het park heeft de bewuste bezoekers niet gesproken naar aanleiding van hun gedrag. “We hebben wel gekeken of zij te gast waren in een van onze twee vakantieparken”. Dat was echter niet het geval. “Vooralsnog zijn deze mensen onbekend voor ons.” Tegen NPO Radio 1 zei De Wildt eerder dat de betreffende mensen veel geluk hebben gehad.

‘Gezin sloeg waarschuwingen in de wind’

De man die het filmpje maakte, zegt tegen RTL Nieuws dat hij het gezin nog probeerde te waarschuwen met gebarentaal. “Maar die waarschuwingen sloegen ze meermaals in de wind”, aldus Robin, die maandag met zijn moeder Beekse Bergen bezocht.

Hij koos er bewust voor niet te claxonneren, omdat hij bang was dat de dieren daar nog agressiever van zouden worden. “Het was heel heftig”, zegt hij. “Ze leken zich totaal niet te realiseren waar ze mee bezig waren. Het was absoluut onverantwoord.”

(TPO/ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.