Doneer aan TPO
 

Nieuw spoor in zaak Bende van Nijvel: Mogelijk nieuwe getuige

'De Reus' herkend op een compositiefoto

Door: , 10:05, 12 mei 2018

'De Reus' herkend op een compositiefoto

Het politieteam dat onderzoek doet naar de beruchte Bende van Nijvel heeft mogelijk een nieuw spoor gevonden. De Belgische kranten Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws melden dat de onderzoekers deze week een getuige hebben gehoord die het prominente bendelid ‘De Reus’ zou hebben herkend op een compositiefoto.

Volgens de getuige is De Reus de 63-jarige oud-officier Michel Libert. Libert zou hem in 1979 hebben gerekruteerd voor de extreemrechtse organisatie Westland New Post (WNP). Hij nam deel aan trainingskampen en brak in opdracht van de organisatie in in een legerkazerne om materiaal te stelen, schrijven de kranten. In 1981 brak hij met WNP. Toen kort daarna kranten over de misdaden van de Bende van Nijvel schreven, herkende hij wat hij bij WNP had geleerd.

Libert was in 1983 en 2014 ook al in beeld bij het onderzoek naar de bende. In de kranten ontkent hij elke betrokkenheid.

De Bende van Nijvel pleegde begin jaren tachtig een reeks diefstallen en roofovervallen op supermarkten, waarbij 28 doden vielen. De daders zijn nooit gepakt.

(ANP)

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace