TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Bonusquote: dit zijn de gruwelen die teruggekeerde Syrië-strijders kunnen aanrichten

Of u terugkeer-jihadi's als 'verloren zonen' de hand wil reiken en de andere wang wil toekeren

Tags:

“De vader, die Dita Sopriyanto heette, stouwde explosieven in zijn auto. Met die auto bracht hij eerst zijn vrouw en hun twee dochters van 12 en 9 jaar naar de protestantse kerk, waar zij zich later zouden opblazen. Zelf reed hij naar een kerk van de Pinkstergemeente waar hij zijn auto tot ontploffing bracht. Hun twee zoons waren met de motor naar de katholieke Santa Mariakerk gegaan met rugzakken vol explosieven.

Een ooggetuige vertelt hoe de twee jongemannen, allebei met een rugzak om, de kerk binnenwandelden, waarna meteen een zware explosie volgde. Ooggetuigen beschreven ook hoe de moeder met haar twee dochters probeerden de protestantse kerk binnen te komen. Toen de bewaker haar niet wilde doorlaten omhelsde ze hem, en bracht een bom tot ontploffing. Even later was er een tweede explosie.

President Joko Widodo reisde spoorslags naar Surabaya, waar hij de aanslag scherp veroordeelde: ‘Dit heeft niets met godsdienst te maken. Er bestaat geen godsdienst die dit soort terrorisme goedkeurt.'”

 

Een compleet gezin, bestaande uit vader, moeder, twee minderjarige dochters en twee oudere zonen, heeft zichzelf zondag in het Indonesische Surabaya opgeblazen. Bij de zelfmoordaanslag, die gericht was tegen christelijke kerkgangers, kwamen tenminste dertien mensen om het leven en vielen zeker 41 gewonden.

“Volgens de politie heeft het gezin bij ISIS in Syrië geleefd en maakte het deel uit van de groep van ongeveer 500 Indonesiërs die onlangs daarvandaan zijn teruggekeerd.”

Maar gelukkig heeft het helemaal niets met islam te maken, dat heeft de Indonesische president immers zelf gezegd.

Dat u dus niet denkt dat dit soort dingen ook in Nederland kunnen gebeuren met al die uit Syrië terugkerende islamitische jihadisten die we ‘de andere wang moeten toekeren’ en ‘als verloren zonen in de armen moeten sluiten’ en natuurlijk ‘de hand gaan reiken’.

Is niks van waar. Is allemaal hysterie. Bovendien: in Nederland hebben we stageplekken en jongerenwerkers met haarvaten in de maatschappij enzo.

Welterusten!

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.