Buitenland

Drammende Britse millennials eisen nieuw referendum over Brexit

13-05-2018 14:45

Britse studentenorganisaties die samen bijna 1 miljoen jongeren vertegenwoordigen, hebben hun krachten gebundeld om een referendum over een toekomstig brexit-akkoord af te dwingen. De studenten vragen de parlementsleden in het gebied waar ze wonen om steun voor de oproep tot een volksraadpleging.

In een brief aan de parlementsleden wijzen de studentenbonden erop dat jongeren ook het recht hebben om hun zegje te doen over de brexit, omdat het om hun toekomst gaat, aldus de zondagskrant The Observer.

Veel jongeren die twijfels hebben over de brexit waren in juni 2016 nog niet oud genoeg om te mogen stemmen in het referendum over het EU-lidmaatschap. Daarom willen ze alsnog de gelegenheid krijgen hun stem te laten horen als er een akkoord over de brexit op tafel ligt.

Veel Britse jongeren vrezen dat hun toekomstperspectieven minder rooskleurig worden als Groot-Brittanniƫ uit de EU stapt. Studentenleiders hebben gezegd dat ze acties voorbereiden die veel grootschaliger zullen zijn dan de protesten in 2010 tegen het verhogen van de collegegelden.

Anp