TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Drammende Britse millennials eisen nieuw referendum over Brexit

Zijn reeds begonnen met intimideren als ze hun zin niet krijgen: 'Anders grootschalige protestacties'

Tags:

Britse studentenorganisaties die samen bijna 1 miljoen jongeren vertegenwoordigen, hebben hun krachten gebundeld om een referendum over een toekomstig brexit-akkoord af te dwingen. De studenten vragen de parlementsleden in het gebied waar ze wonen om steun voor de oproep tot een volksraadpleging.

In een brief aan de parlementsleden wijzen de studentenbonden erop dat jongeren ook het recht hebben om hun zegje te doen over de brexit, omdat het om hun toekomst gaat, aldus de zondagskrant The Observer.

Veel jongeren die twijfels hebben over de brexit waren in juni 2016 nog niet oud genoeg om te mogen stemmen in het referendum over het EU-lidmaatschap. Daarom willen ze alsnog de gelegenheid krijgen hun stem te laten horen als er een akkoord over de brexit op tafel ligt.

Veel Britse jongeren vrezen dat hun toekomstperspectieven minder rooskleurig worden als Groot-Brittannië uit de EU stapt. Studentenleiders hebben gezegd dat ze acties voorbereiden die veel grootschaliger zullen zijn dan de protesten in 2010 tegen het verhogen van de collegegelden.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.