Doneer aan TPO
 

Geradicaliseerde Syrische Palestijn die Amsterdams Joods restaurant aanviel opnieuw aangehouden

Saleh A. verschijnt niet op afspraken reclassering

Door: , 17:53, 14 mei 2018

Saleh A. verschijnt niet op afspraken reclassering

De 29-jarige man die ervan wordt verdacht op 7 december vorig jaar de ruiten van een Israëlisch koosjer restaurant in Amsterdam-Zuid te hebben ingeslagen en vervolgens een Israëlische vlag te hebben gestolen, zit opnieuw in voorlopige hechtenis. Zaterdag werd hij gearresteerd. De Amsterdamse rechtbank heeft vandaag de gevangenneming bevestigd omdat de man zich niet aan de schorsingsvoorwaarden hield die de rechter hem in eerdere instantie had opgelegd. Dat meldt het Openbaar Ministerie maandag.

Lees ook – ‘Verwarde man’ die losging op Joods restaurant Amsterdam toch wel geradicaliseerde terrorist

Tijdens de zitting van 20 december had de rechtbank de gevangenneming van de man bevolen en direct geschorst onder bijzondere voorwaarden om te verzekeren dat hij zou meewerken aan psychologisch en psychiatrisch onderzoek. De rechtbank heeft toen onder meer een ‘reclasseringscontact’ als voorwaarde opgelegd. Omdat de man tot tweemaal toe niet is verschenen op een oproep van de reclassering heeft hij die schorsingsvoorwaarde overtreden. Daarom heeft de politie de man afgelopen zaterdag aangehouden en heeft de officier van justitie vandaag de opheffing van de schorsing gevorderd.

Op 11 juli zal de zaak inhoudelijk worden behandeld door de meervoudige kamer van de rechtbank. Dan zal ook de officier van justitie zijn requisitoir houden en de strafeis formuleren. Het OO in een communiqué maandag: “De grote beroering die de daad heeft veroorzaakt en het discriminatie-aspect – het feit dat de man ervan verdacht wordt gericht geweld te hebben gebruikt tegen een Israëlisch restaurant en gericht een Israëlische vlag te hebben gestolen – werkt strafmaat-verhogend in vergelijking met een ‘gewone’ diefstal of vernieling. Het OM zal tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak dan ook fors rekening houden met deze context waarbinnen de vernieling en diefstal hebben plaatsgevonden.”

Lees ook

Hanna Luden – Burgemeester en premier, treed alsjeblieft harder op tegen antisemitische misdrijven in onze ‘lieve stad’ Amsterdam

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace