TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Nieuwe aanslag Java weer gepleegd door gezin

Na kerken nu politiepost doelwit

Tags:

De aanslag bij het hoofdbureau van politie in Soerabaja is gepleegd door een vijfkoppig gezin. De aanslagplegers arriveerden volgens de politie maandag op twee motoren bij een controlepost, waar ze zichzelf opbliezen. Een van de kinderen van het gezin zou de explosie hebben overleefd.

Lees ook – Vader, moeder, zoons en dochters blazen drie kerken op

Door de aanslag raakten zeker tien personen gewond. Een dag eerder pleegde een gezin van zes al bloedige zelfmoordaanslagen op drie kerken in Soerabaja. Daarbij kwamen dertien mensen om het leven en vielen zo’n veertig gewonden. De daders waren volgens de autoriteiten teruggekeerd uit Syrië.

De krant The Jakarta Post meldde dat zondagavond ook een bom ontplofte in een appartementencomplex achter een politiebureau in Taman, vlakbij Soerabaja. Daarbij zou een persoon zijn omgekomen. Volgens de krant ging het explosief voortijdig af.

De Indonesische president Joko Widodo heeft de aanslagen in Soerabaja veroordeeld. ,,Dit is het werk van lafaards”, zei de president tegen Metro TV. Hij noemde de aanslagen ,,barbaars”.

Lees ook

Bonusquote: dit zijn de gruwelen die teruggekeerde Syrië-strijders kunnen aanrichten

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.