Doneer aan TPO
 

Dit had niemand verwacht: checken identiteit asielzoeker Duitsland stelt helemaal niets voor

'Iedereen die op schrift verklaart Syriër te zijn is Syriër, deel heeft gewoon Turkse nationaliteit'

Door: , 14:45, 15 mei 2018

'Iedereen die op schrift verklaart Syriër te zijn is Syriër, deel heeft gewoon Turkse nationaliteit'

Asielaanvragen worden in Duitsland slecht onderzocht. Zo wordt de identiteit van de aanvrager nauwelijks gecheckt en wordt slecht bijgehouden of asielzoekers weer terug kunnen naar hun eigen land. Dat blijkt uit een intern document van de Duitse immigratiedienst waarover de krant Die Welt beschikt.

Uit het schrijven blijkt dat in de meeste gevallen de identiteit niet wordt gecheckt. “Iedereen die op schrift verklaart Syriër te zijn, is Syriër.”

Zelfs als er duidelijke aanwijzingen voor een andere nationaliteit, wordt er niets gecontroleerd. Een deel van de asielaanvragers heeft volgens de brief gewoon de Turkse nationaliteit.

De asieldienst is volgens het document zwaar overbelast. Daardoor werd er slechts van zo’n vierhonderd asielzoekers de status ingetrokken. De dienst waarschuwt dat de gebreken in de afhandeling van aanvragen criminele bendes in de kaart spelen.

Anp

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace