Doneer aan TPO
 

OM eist geldboetes voor bedreigingen aan adres Quinsy Gario in 2014

Onderzoek liep vertraging op wegens 'verschillen van inzicht binnen het OM'

Door: , 12:44, 15 mei 2018

Onderzoek liep vertraging op wegens 'verschillen van inzicht binnen het OM'

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft dinsdag boetes van 300, 250 en 200 euro geëist tegen drie mannen die in 2014 via hun Facebookaccount scheldkanonnades en ernstige bedreigingen aan het adres van Quinsy Gario hebben geuit. Gario was de initiatiefnemer van de actie ‘Zwarte Piet is racisme’. Hij kreeg destijds via sociale media een golf van veelal racistische bedreigingen en beledigingen over zich heen.

Gario deed daarvan aangifte. Uit een reeks van zo’n achthonderd berichten selecteerde het OM er negentien die het ernstigst waren. In een aantal daarvan werd onder meer gesteld dat Gario moest worden ‘afgeschoten’. Daarmee is volgens het OM sprake van opruiing. “Gevaarlijke uitlatingen in een toch al verhit debat”, betoogde officier van justitie Paul Velleman voor de rechtbank.

Het onderzoek liep fikse vertraging op door ‘verschillen van inzicht binnen het OM’ over de manier waarop de zaken moeten worden afgedaan, aldus Velleman.

Lees ook

Dossier Quinsy Gario

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace