Doneer aan TPO
 

Volkert van der Graaf: ‘OM schetst een karikatuur van me’

Vre-se-lijk leed treft werkelijk slachtoffer van moord op Pim Fortuyn, veel sterkte knul

Door: , 14:29, 15 mei 2018

Vre-se-lijk leed treft werkelijk slachtoffer van moord op Pim Fortuyn, veel sterkte knul

Foto: Pim Fortuyn na de succesvolle demonisering door onder andere D66, PvdA, VARA, GroenLinks, NRC, Trouw en Volkskrant.

 

Volkert van der Graaf (de man die in koele bloede Pim Fortuyn heeft afgeslacht nadat hij op dit idee werd gebracht door langdurige demonisering vanuit links-politieke en oud mediale hoek, TPO) vindt dat er ‘een karikatuur’ van hem wordt geschetst. Van der Graaf heeft een kort geding aangespannen tegen de Staat om van zijn meldplicht af te komen, onder meer omdat hij wil emigreren.

“De landsadvocaat heeft het over het moeizame contact met de reclassering en schetst zo een karikatuur van mij. Maar ik ben altijd verschenen, op iedere afspraak, ik houd me aan alle voorwaarden.” Volgens hem maakt de reclassering fouten, onder meer door zijn verkeerde telefoonnummer te gebruiken. “Die komen vervolgens op mijn bordje terecht.”

De meldplicht is Van der Graaf opgelegd als een van de maatregelen voor zijn voorwaardelijke invrijheidstelling in mei 2014. Hij werd in 2003 veroordeeld tot achttien jaar celstraf voor de moord op politicus Pim Fortuyn in mei 2002. Met aftrek van zijn voorarrest zou zijn straf er eind april 2020 op zitten.

“Iedere zes weken zitten we elkaar aan te kijken. We hebben het over het kunstwerk aan de muur, over het weer. Waar zijn we nou met z’n allen mee bezig”, vroeg Van der Graaf de rechter over zijn contact met de reclassering. “Het Openbaar Ministerie wil twee partijen dwingen met elkaar te praten, maar alle twee zien dat niet zitten. Dan is het gedoemd te falen.”

Anp/TPO

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace