Doneer aan TPO
 

Schandaal bagatelliserende Oxfam-directeur Mark Goldring stapt eind dit jaar op

'Tijd om vertrouwen van publiek terug te winnen, voor die taak is een nieuwe baas nodig'

Door: Willem Treur, 19:38, 16 mei 2018

De Oxfam-directeur in Groot-Brittannië, Mark Goldring, zal aan het eind van het jaar opstappen bij de hulporganisatie. Hij werd bekritiseerd vanwege zijn behandeling van een schandaal over het veronderstelde gebruik van prostituees in Haïti in 2011 door medewerkers van Oxfam.

 

”Na de zeer openlijke bekendmakingen van Oxfams tekortkomingen in het verleden, hebben we onze inspanningen verdubbeld om ervoor te zorgen dat Oxfam een veilige en respectvolle plek is voor iedereen die contact met ons heeft. […] We leggen nu een stevige basis voor herstel, ik ben persoonlijk volledig toegewijd om deze fase er doorheen te krijgen.”

 

Zei Goldring in een verklaring.

Zeven medewerkers, waaronder de Oxfam-leider voor Haïti, moesten eerder al vertrekken vanwege het schandaal. In Tsjaad was het tot soortgelijke incidenten gekomen. Berichten daarover eerder dit jaar veroorzaakten een hoop onthullingen over wangedrag bij andere hulporganisaties.

Baby’s vermoord

Goldring heeft stappen ondernomen om van Oxfam een ​​veilige en respectvolle plek te maken voor iedereen die in contact komt met de organisatie, schreef hij.

 

”Nu is het tijd om het vertrouwen van het publiek terug te winnen. Voor deze taak is een nieuwe baas nodig.”

 

Goldring, die sinds 2013 aan het roer staat van Oxfam in het Verenigd Koninkrijk, kreeg ook zware kritiek voor een scheve vergelijking in het schandaal. Hij zei in een interview met de krant The Guardian dat zijn organisatie werd aangevallen alsof ze ‘baby’s in hun kribben had vermoord’. Critici beschuldigden hem ervan het schandaal te bagatelliseren. ”Ik stond onder stress”, verklaarde Goldring later zijn gedrag en verontschuldigde zich.

(ANP)


 

Steun direct Willem Treur

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties