Doneer aan TPO
 

Verhouding binnen top immer integer OM ernstig verstoord door liefdesrelaties

Verhouding werd jarenlang in doofpot gestopt, want immer integer OM

Door: , 9:28, 16 mei 2018

Verhouding werd jarenlang in doofpot gestopt, want immer integer OM

In de top van het Openbaar Ministerie zijn de onderlinge verhoudingen ernstig verstoord geraakt als gevolg van een intieme relatie tussen twee hoofdofficieren van justitie, die jarenlang verzwegen zou zijn. Dat schrijft NRC.

Vier hooggeplaatste aanklagers verwijten de betrokkenen en de leiding van het OM niet integer te handelen. Het gaat om een relatie tussen Marc van Nimwegen en Marianne Bloos. Zij werd in 2011 door Van Nimwegen benoemd tot hoofdofficier van justitie van het functioneel parket. In 2014 klaagden een aantal aanklagers daarom bij de minister over nepotisme.

De spanningen binnen het OM zijn verder opgelopen doordat sinds deze maand Heleen Rutgers is benoemd als nieuwe hoofdofficier van justitie van het parket Oost-Brabant. Ook met haar heeft Van Nimwegen een intieme relatie gehad, voordat de romance met Bloos begon.

Anp

Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace