TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Damascus nu ISIS-vrij

Assad heeft na jarenlange strijd west-Syrië weer in handen

Tags: , ,

De Syrische strijdkrachten hebben maandag een voormalig bolwerk van ISIS-jihadisten aan de zuidrand van het centrum van Damascus ingenomen, aldus Syrische staatsmedia. De regering had eerder een reeks bolwerken bij Damascus opgerold. Maar aan de zuidkant van de hoofdstad was nog een bolwerk in handen van de Islamtische Staat (ISIS). Het gaat om de wijken al-Hajar al-Aswad en Mukhayam al-Yarmouk.

Met de inname heeft het regime van president Assad na jarenlange strijd weer de hele regio van de hoofdstad en daarmee het westen van Syrië in handen. Belegerde jihadisten zijn recent na onderhandelingen in bussen vooral naar de noordwestelijke provincie Idlib gereden. Maar de ISIS-strijders zijn volgens Syrische waarnemers vanaf zondag in bussen naar de woestijn in het oosten van het land gebracht.

Ook langs de grenzen met Jordanië en langs de door Israël bezette Syrische Golanhoogte zijn rebellen en jihadisten actief, inclusief strijders die zich tot ISIS rekenen. Het noordoosten van Syrië is voor het grootste deel in handen van Koerdische strijdgroepen.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.