Opinie

België, 2018: SJW-ophefdrammers en kunsttypes drammen kunstprijs kapot want ‘witte mannen’

23-05-2018 22:52

Hahahahaha! Wat een grap! Die plezante Belgen toch! Altijd in voor een stukske humor om de moed er in te houden en de draak te steken met de Eerstewereldluxeproblemen zoals die dagelijks worden gecreëerd door de Nederlandse NPO, NRC Handelsblad en Vlaamse media als De Morgen en De Standaard plus de Vlaamse publieke televisie (lees: Jan Mulder, Jan Mulder, Jan Mulder, Jan Mulder, die irritante gast met die bril en dat piekhaar die al 150 jaar op de Vlaamse TV is te zien, die irritante deugende zanger, die irritante deugende schrijver en Jan Mulder).

Nouja, om een beetje awel zulle te lachen om ophefleed deden een aantal Belgische kunst- en cultuurpausjes onlangs net alsof ze Nederlandse kunst- en cultuurpausjes waren en schreven ze Een Boze Brief naar Boze Brieven Media om huiliehuilie te doen over het feit dat voor één of andere incestueuze WC Eend-fopprijs voor kunstenaars uitsluitend blanke mannen zijn genomineerd. Strekking: ‘Mag niet, apartheid, racisme, kapitalisme, neo-kolonialisme, fascisme, onderdrukking, witmang, patriarchaal wittemanscomplex, leuter, zwets, blaatblaatblaat, hebjedanechtniksandersmetjetijdtedoengodverdomme, obligaat subsidiegelul’ en meer van die shit die je in de boekjes van Simone van Saarloos en millennials kunt lezen, die godzijdank niemand leest behalve Francisco van Jole.

Er zijn blanke mannen genomineerd voor een prijs die niemand kent. OMG! Who. The. Hell. Cares!

Moet dus wel een grapje zijn. Toch? Typisch iets voor Belgen om op stekelige wijze die humorloze ‘Ollanders in het ootje te nemen. Toch?

Toch?

TOCH?

Maarja, nu staat het gewoon bij de Nederlandse NOS op de site. En die schrijven dat de vier genomineerde blanke mannen zich hebben teruggetrokken. Vanwege de ophef. Weggedramd dus. Zichzelf weggediscrimineerd omdat ze blank zijn. ‘Kunst’ mensen, met een hele kleine ‘k’. Fuck intrinsieke waarde van kunst, identity politics it is. Kunst is voortaan alleen nog maar kunst als mensen die Otobong Nkanga heten worden genomineerd.

Belgische Kunstprijs: slegs vir swarte. Nie vir blanke nie. Kijk dan, staat er gewoon, bij de NOS. Dan is het dus geen grap. Dan is het waar.

Bloody hell! 2018, and the crack of doom is coming. Nu ook in België. Waar is Urbanus als je hem nodig hebt? Godvermiljaar! Dat worden veel pintjes om het rap weer te vergeten, allee zeg.

 

https://youtu.be/RFZrzg62Zj0